Annonse


Halvert mobilpris siden 1995

Ved årsskiftet regner Telenor Mobil med å ha 1,2 millioner abonnenter i Norge. Disse abonnentene vil ringe mer enn noengang før – ikke bare fordi de representerer en sterk økning i seg selv, men også fordi det er blitt stadig billigere å ringe mobilt.

Telenor Mobils oppstillinger viser at prisene fra 1. januar 1998 er 50 prosent av det de var i 1995.

NMT 900 synker mest
Den mest dramatiske prisreduksjonen har skjedd for NMT 900, som Telenor Mobil jo ønsker å manifestere som det rimeligste, mobile alternativet for vanlig taletrafikk.

Prisene på NMT 900 Privat har faktisk sunket hele 78 prosent på kveldstid og 67 prosent på dagtid siden 1993. Brorparten av denne prisreduksjonen har funnet sted det siste året, etter at selskapet lanserte tilbudet «Bare Prat» i vår.

Annonse


Prisnedgangen fortsetter
Telenor Mobils administrerende direktør Stig M. Herbern er ikke i tvil om at denne utviklingen vil fortsette også fremover.

– Prisfallet de siste årene er et resultat av dynamisk vekst i markedet, det er ikke noe som er skjedd plutselig, sier Herbern til Dagens Telecom.

Like priser?
– Og denne utviklingen vil fortsette etterhvert som mobiltelefoni i stadig større grad blir den foretrukne teknologi for tale. Om noen få år vil mobiltelefoniprisene ligge på nivå med prisene på fasttelefoni, men med et lite tillegg for mobilitet, tror Herbern.

Annonse


Annonse


Annonse