Annonse


Arabisk prins kjøper IT

Al-Waleed har tidligere kjøpt fem prosent av Apple. Han er kjent for å kjøpe opp selskaper med høy mediaprofil, og gjøre dem lønnsomme. Prinsen skal være god for nærmere 80 milliarder kroner.

Tirsdag ble det kjent at han hadde kjøpt fem prosent av mediemagnaten Rupert Murdochs selskap News Corp, fem prosent av selskapet Netscape og en prosent av Motorola. Det er ikke kjent når kjøpene har funnet sted.

Kommunikasjon er nøkkelen
Prinsen er en nevø av kong Fahd. Han har tidligere kjøpt store eiendommer og investert i underholdningsbransjen, melder Cnet.. Han har nå endret fokus på sine oppkjøp:

– Jeg ønsker å konsentrere meg om kommunikasjon, teknologi, underholdning og nyheter. Dette er fremtiden. News Corp er det eneste virkelig globale nyhets og underholdningsselskapet. Netscape er sterkt involvert i Internett. Motorola er verdensomspennende, både når det gjelder telefoner og satelittkommunikasjon. Disse selskapene kommer til å spille en nøkkelrolle, skal prinsen ha sagt etter kjøpet.

Annonse