de Simone, Mark

Annonse


3Com først med komplett ADSL

de Simone, MarkKonsentratoren skal leveres i andre halvår 1998 og brukes sammen med 3Coms øvrige ADSL-produkter.

– ADSL-potensialet er størst i Europa, fordi vi bare har 6-10 millioner Internett-abonnenter, mens USA har 60 millioner, sier Mark de Simone, 3Coms sjef for selskapets europeiske carrier-aktiviteter.

de Simone ønsker å være først med å levere en komplett ADSL-løsning for det europeiske marked: – Finske Clinet og svenske Telia er i første rekke, sier han.

Fransk-amerikansk samarbeid
3Com vil i samarbeid med det franske CS Telecom utvikle en ny, 2. nivå konsentrator for ADSL som skal leveres 2. halvår 1988.

Annonse


CS Telecom er et datterselskap av Groupe Compagnie des Signaux som også har overtatt Philips datakommunikasjonsavdeling. Etter kjøpet av U.S. Robotics er 3Com blitt verdens største modemleverandør med 50 prosents markedsandel.

Spillefilm på 14 minutter
ADSL-teknologien (Asymmetrical Digital Subscriber Line) leverer bredbåndskommunikasjon med 7-9 Mbits per sekund via vanlige twisted-pair telefonkabler.

Derved blir gammel infrastruktur gull verdt! ADSL muliggjør film på bestilling, Internett-TV og videokonferanser. Mens et raskt modem bruker et døgn på å laste ned en spillefilm, ekspederer ADSL filmen på 14 minutter!

ADSL-modem
I 1998 blir det solgt 53 millioner modem og 1,9 ADSL-modem i verden. I 1999 ventes ADSL-salget å ha steget til 5,9 millioner. Brukerne må kople et ADSL-modem og en POT-splitter til telefonkontakten som gir samtidig tilgang til telefon og Internett.

3Com leverer slike modem under navnene Viper og Cobra. – Vår DSP-teknologi (Digital Signal Processor) lar oss levere ADSL-modem billigere enn konkurrentene, sier de Simone.

2. nivå konsentrator
Telefonsentralen må utstyres med en 1. nivå og en 2. nivå aksesskonsentrator. 3Com lanserer nå en ny 1. nivå konsentrator, men foreløpig finnes ingen fullverdig 2. nivå konsentrator som kan kople fullskala ADSL til ATM-stamnettet.

Det er nettopp en slik konsentrator 3Com vil utvikle sammen med CS Telecom og levere 2. halvår 1988. Slik håper de å knuse konkurrentene Alcatel/Hayes Microcomputer, og Ericsson/Motorola.

Tester i mange land
– Vi har levert ADSL-utstyr til svenske Telia, Stockholm Energi, Telecom Finland og Clinet i Finland. Clinet tilbyr allerede ADSL-oppkopling til Internett, forteller Erik Ramstrøm hos 3Com Nordic i Stockholm. France Telecom, Telefonica Spain, Telecom Italia, Swiss Telecom og Deutsche Telekom er i gang med tester. Telenor vil ikke opplyse hva slags utstyr de tester.