Annonse


Norden best på Internett

– Aldri har folk misforstått hva Internett handler om så grundig som de er i ferd med å gjøre akkurat nå, fortalte den meget kjente IT-guruen Nicholas Negroponte forsamlingen på en IT-konferanse i Brussel tirsdag.

IT-kjendis
Negropontes status som IT-kjendis skyldes blant annet at han leder MIT – som ellers går under navnet Massachusetts Institute of Technology’s Media Laboratory.

Negroponte mener Internettets muligheter er undervurdert.
– Grensene mellom nasjonene brytes ned. Barn som er vant med å finne ut hva som skjer i andre nasjoner vil ikke vite hva nasjonalisme er!

EU-sponsing
Norden får skryt. Resten av Europa, med England og Frankrike som de verste eksemplene, ble sagt å være på nivå med land i den tredje verden, melder Reuters.
– Det er som en eller annen har tatt en stor svart tusj og trukket en linje som har skilt ut Skandinavia fra resten av Europa, sa Negroponte på konferansen, som blir sponset av EU-kommisjonen.

Annonse


Datakyndige fjortiser
Spesielt fikk telegiganten Deutsche Telekom gjennomgå for sine høye lokaltakster. Dette bremser bruken av nett.

– Barns tilgang til nettet skulle være like selvfølgelig som barns rett til frisk luft, sa Negroponte.
Han mener at de fleste prognoser om Internettets utvikling tar lite hensyn til betydningen av at barn vokser opp i en verden hvor det å kunne mestre datamaskiner er blitt ganske så selvfølgelig, og mener at nesten at nesten samtlige amerikanske 14-åringer kan bruke en datamaskin.

– En grunn til at mange undervurderer konsekvensene av nettet er at de glemmer hvor raskt barn vokser opp, konkluderer Negroponte.