Annonse


Mikrobølgekonferanse i Bergen

– Dereguleringen av de nasjonale telemonopolene og hvilken betydning den vil få for radiolinjeprodusentenes markedssituasjon, vil være et nytt og viktig hovedtema for konferansen som i år avvikles for sjette gang, sier konferanseansvarlig Ingvar Henne i Nera til Dagens Telecom.

Nye operatører
Radiolinjeteknologiens potensiale for nye teleoperatører som ønsker å komme raskt i gang med sine konkurrerende tilbud, og til overkommelig kostnad, vil særlig være i fokus.

Konferansen, som vil gå av stabelen i Bergen i dagene 2. – 5. juni neste år, forventes å samle 250 ledere fra teleoperatører, myndigheter og industri.

Strategisk betydning
Den europeiske konferansen om faste radiosystemer og nettverk (ECRR) har vist seg å ha stor strategisk betydning for infrastrukturutviklingen på telesektoren.

Annonse


Det ble arrangert for første gang i 1986 – mens radiolinjeteknologien så ut til å gå mot stupet – har ECRR medvirket til å gi teknologien sin nåværende renessanse, sier Henne.

Teknologi
Visjonene om vår trådløse framtid fordrer en heftig teknologisk videreutvikling skal radiolinjeteknologien kunne møte nye utfordringer. En seksjon i programmet vil ta for seg modulasjonsmetoder, kodeteknikk og miniatyrisering av komponenter.

Konferanseprogrammet vil også sette søkelyset på nye planleggingsverktøy, design av nettverk og forskning innen bølgeforplantning.

Annonse