Annonse


Cabletron kjøper Digital-avdeling

Det har lenge vært kjent at Digital har behov for kontanter og derfor selger unna de divisjonene som selskapet mener de kan klare seg uten.

Selger ut
I oktober var det prosessordivsisjonen som gikk til Intel for omlag 700 millioner dollar (omlag fem milliarder kroner). Slik unngikk de også rettstvister om forskjellige patenter som brukes i prosessorene.

Selskapet har også solgt ut sine divisjoner for skrivere og harddisker. Nå er altså turen kommet til nettverkshardware, som i fjor omsatte for 480 millioner dollar (omlag 3,5 milliarder kroner), men som tapte penger.

Markedstilgang
For Cabletron betyr oppkjøpet at omsetningen kan øke med omlag 20% neste år, samtidig som selskapet får betydelig bedre distribusjon. Dette gjelder særlig i Europa, hvor Cabletron hittil har vært svakt representert. Bare 30% av selskapets omsetning skjer utenfor USA.

Annonse


Cabletron har lenge arbeidet med overgangen fra direktesalg til distribusjon via partnere og forhandlere. Nå får selskapet tilgang på et fullt ferdig distribusjonssystem.

Innviklet oppgjør
For dette betaler Cabletron i følge Wall Street Journal 90 millioner dollar (omlag 660 millioner kroner) i cash. I tillegg får Digital Cabletron-aksjer for 50 millioner (omlag 360 millioner kroner) og produktkreditter på omlag 290 millioner dollar (omlag 2 milliarder kroner) de neste to årene.

Samtidig forplikter Digital seg til å kjøpe nettverksutstyr for minst 1 milliard dollar de neste 3,5 årene. Utstyret skal videreselges til Digitals kunder.

Annonse


Annonse


Annonse