Gates, Bill NY2

Annonse


Exchange passerer Notes?

Gates, Bill NY2Det er de to store som i dag kjemper mot hverandre på markedet for e-post: IBMs datterselskap Lotus står bak Notes, som tidligere ble regnet som markedsleder. Microsoft står bak Exchange Server, som i følge Gates har fått 7,2 millioner brukere i løpet av 18 måneder på markedet. Exchange har dermed overtatt førsteplassen.

– På 18 måneder har Exchange vokst raskere enn til og med Windows NT, sa Gates på pressekonferansen på Comdex. Samtidig annonserte han neste versjon, Microsoft Exchange Server 5.5.

Usikre
Serverproduktene Notes og Exchange Server må forøvrig ikke sammenblandes med klientprogramvare som Lotus Notes eller Microsoft Outlook. Her er tallene er langt mer usikre og man kan også bruke forskjellig programvare om hverandre for å få tilgang til e-post på en og samme server.

Overraskende
Det som imidlertid er helt sikkert, er at Microsoft har hatt en overraskende stor suksess med sitt e-post-produkt. Exchange kom samtidig med at elektronisk post endret status fra å være et avansert hjelpemiddel til å bli standardverktøy i de fleste, større bedrifter.

I følge Microsoft bruker nå 44 av USAs Fortune 100-selskaper Exchange. (Men dette betyr ikke at de bare bruker Exchange.)

Annonse