Annonse


Telia med god kredittvurdering

Moody gir Telia karakteren AA3. Dette er en god karakter og i følge den svenske næringsavisen Dagens Industri skyldes dette at Moody ikke tror at Telia vil miste mer av sitt hjemmemarked. Den største trusselen mot selskapets kredittverdighet kan komme fra overekspandering – blant annet på det baltiske markedet.

Mister ikke mere
Telia dominere på det svenske markedet, men har mistet 25 prosent av den internasjonale trafikken på sitt telenett og omlag 10 prosent på markedet for fjernsamtaler internt i Sverige, til blant annet Netcom og Telenordia.

Men Moody tror ikke disse selskapene vil klare å ta større andeler på det svenske hjemmemarkedet.

Beholder posisjonen
I følge Moodys vil Telia beholde sin posisjon dersom de gjennomfører planlagte forbedringer. Gode inntekter fra mobilnettet vil kompensere for de lavere prisene for utenlandstrafikken.

Annonse
Det som eventuelt vil trekke ned er utgifter for ekspansjon i Norden, i Baltikum og i Europa. Men holder Telia dagens tempo for vekst videre vil ikke dette føre til problemer, mener analytikerne i Moody.

Telenor får den litt bedre vurderingen AA2. Det nederlandske telekonsernet PTT scorer enda bedre med AA1.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse