Annonse


Kjapt modem for ADSL

Modemet ble presentert på verdens største datamesse, Comdex Fall i Las Vegas, forrige uke.

ADSL er basert på tradisjonelle kobberlinjer, slik at det blir unødvendig å skifte ut disse med fiberoptiske kabler for å bruke telenettet til dataoverføringer.

ADSL-teknikken kan overføre data opp til 200 ganger raskere enn dagens modemløsninger.

Utvider mulighetene
– Teknikken utvider mulighetene for folks bruk av telefon og PC for kommunikasjon, sier markedssjef Dag Haug i Alcatel Telecom Norway til nyhetsbyrået NewsWire.

Annonse
Klart om få år
Telenor vil tilby denne muligheten om få år. Tidligere denne måneden ble det kjent at France Telecom, Belgacom og Telefonica har valgt Alcatels løsning for utprøving av ADSL-teknologien.

– Dagens ADSL-modemer forutsetter at det settes inn et eget nettverkskort i PC-en. Vår nye prototyp koples direkte til USB-porten (Universal Serial Bus), sier Haug.

Telenor prøver ADSL
Telenor har en tid arbeidet med tekniske utprøvinger av ADSL-teknologi, blant annet i Oslo. Ifølge informasjonssjef Lise Gullberg i Telenor Nett, vil selskapet trolig kunne introdusere kommersielle prosjekter i løpet av 1998.

Telia er «ADSL-kunde»
Alcatels største kunder på ADSL-teknologi er Singapore Telecom, svenske Telia, British Telecom, kanadiske Bell, samt amerikanske Ameritech, BellSouth, Pacific Bell og SouthWestern Bell.

Korea, Japan og Danmark gjennomfører nå prøveprosjekter basert på Alcatels ADSL-løsning.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse