Lou Gerstner

Annonse


Får 700 millioner av jobben

Lou GerstnerFredag ble det klart at IBMs Lou Gerstner vil fortsette i jobben som toppsjef inntil han blir pensjonert som sekstiåring i år 2002. Styret i IBM ga han også opsjoner på nye 2 millioner aksjer, melder Financial Times.

Mistet ledelsen
Da Gerstner overtok i IBM i 1993 var selskapet stadig det største dataselskapet i verden, med hensyn til omsetningen, men selskapet hadde begått en feil når det tidligere hadde antatt at PCer ikke ville bli spesielt viktige i dataverdenen.

IBM satset videre på stormaskiner og det førte til at selskap som Microsoft overtok store deler av markedet.

Snudde kursen
IBM har hatt som tradisjon å velge ledere som hadde jobbet seg opp internt. Gerstner kom fra American Express. Det at han kom utenfra ble ansett som en fordel for å vurdere hvilke kutt som var nødvendige for å få IBM på rett kjøl igjen.

Annonse
Gerstner har senere sagt at hans manglende kjennskap til organisasjonen trolig var et handicap.

IBM har nylig oppnådd sine høyeste noteringer på aksjemarkedet på 10 år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse