Annonse


Ulovlig Telenor-tabbe

– Vi tok kontakt med Telenor Bedrift da vi fikk høre om denne saken. De mener det er begått en tabbe, og at telefonoversiktene ikke skulle vært sendt ut, sier informasjonssjef Hege Njaa i Datatilsynet til Dagens Telecom.

Overvåking
Telenor Bedrifts tilbud gjelder telefonabonnementer som arbeidsgiver betaler for de ansatte. For at arbeidsgivere skal kunne ha en viss kontroll med utgiftene, tilbyr Telenor en spesifisert oversikt over de ansattes telefonbruk.

Trønderavisen var en av bedriftene som fikk tilbudet fra Telenor Bedrift sammen med en spesifisert regning for de ansattes telefonbruk. Avisen takket nei til tilbudet, men en av de ansatte tok kontakt med Datatilsynet om saken.

Tabbe
– Tilbudet i seg selv er ikke ulovlig. Nå viste det seg at utsendelsen av telefonoversikten var en tabbe. Hadde det vært gjort med hensikt ville det vært ulovlig, sier Njaa til Dagens Telecom.

Annonse


Må godkjennes
– Når arbeidsgiver betaler telefonregningen må man godta en viss kontroll. Poenget her er at arbeidstaker må få mulighet til å godkjenne at en slik kontroll blir foretatt, sier Njaa.

Telenor Bedrifts kundefaktureringssystem er innenfor de konsesjonsvilkår og regler som gjelder for Telenors faktureringssystem. Men telefonoversikten skulle ikke vært sendt til arbeidsgiver uten at de ansatte visste om dette.

Møte med NHO og LO
– Den 9. desember skal vi ha et møte med Telenor Bedrift, NHO og LO for å utvikle retningslinjer for bruk av kundefaktureringssystemet, sier Njaa.

De ansatte har rett til å beskytte sine private samtaler mot innsyn. Samtidig er det naturlig at arbeidsgiveren får en viss oversikt over utgiftene. Retningslinjene som nå utvikles skal ivareta både arbeidsgivers og arbeidstakers interesser.