Herbern/Munthe tlf

Annonse


Nytteløst å stjele mobilen

Herbern/Munthe tlfOm kort tid vil det være umulig å bruke stjålne GSM-telefoner på de to norske mobilnettene. Dette kom fram på en pressekonferanse torsdag klokken 11.00.

Det hører med til sjeldenhetene at de to «erkefiendene» Telenor Mobil og NetCom har felles pressekonferanser.

20.000 telefoner stjeles
Årlig stjeles det opptil 20.000 mobiltelefoner i Norge. Til nå har det vært mulig å benytte disse telefonene ved å skifte ut abonementskortet (SIM-kortet). Det er ingen hemmelighet at stjålne mobiltelefoner til nå har vært lett omsettelig i det såkalte grå og ikke helt lovlig markedet.

Verdiløst
Fra i dag har Telenor Mobil og NetCom gjort det slik at det er verdiløst å stjele mobiltelefoner. Dette skjer ettersom selskapene har gått sammen om et avansert sikkerhetssystem i sine mobiltelefonsentraler, som elektronisk vil avlese serienummeret til den enkelte mobiltelefon.

Annonse
Blir svartelistet
Dersom mobiltelefonen blir stjålet og meldt svartelistet hos selskapene, vil mobiltelefonsentralen automatisk avvise samtalene.

På pressekonferansen torsdag formiddag opplyste selskapene at de fortløpende vil utveksle lister over stjålne mobiltelefoner.

De vil dessuten i løpet av kort tid utveksle svartelister over stjålne mobiltelefoner med andre europeiske mobilselskaper.

På denne måten har direktørene Stig Herbern i Telenor Mobil og Gert Munthe i Netcom gjort en del mobiltelefontyver «arbeidsledige», samt at de hindrer eksport og import av stjålne mobiltelefoner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse