Annonse


Netthandel kan gi lekkasje

Advarselen kom Fjørtoft med til deltagerne på Bankkonferansen 1997.

En million nordmenn
Tall fra Norsk Gallup viser at 1,4 millioner nordmenn har tilgang til Internett, og tallet er økende. Selv om det per i dag bare er 200.000 av disse som har handlet på nettet, sier hele 60 prosent at de er interessert i å handle elektronisk dersom det utvikles sikre betalingsmetoder.

Dette betyr at en million nordmenn vil handle via Internett i løpet av de nærmeste årene.

Felles forum for handel på nettet
Handel på nettet har ingen geografisk begrensning. Her er hele verden et marked. Fjørtoft er redd for en utvikling hvor Norge blir akterutseilt som marked hvis ikke myndigheter, næringslivet og sentrale aktører samarbeider.

Annonse
På nyåret vil det bli arrangert en etableringskonferanse der det er håp om å få etablert et felles forum for elektronisk handel i Norge.

Sikre betalingsmetoder
Ti norske butikker har allerede tatt i bruk en sikker betalingsløsning gjennom den internasjonale sikkerhetsstandarden SET (Secure Electronic Transaction). Mot slutten av 1998 vil det komme en enda sikrere utgave av SET, da med en liten mikroprosessor i betalingskortet, skriver Dagens Næringsliv.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse