Annonse


Harde pakker fra onkel Bill

Brannmurløsningen Proxy Server 2.0 er allerede ute, og følges snart av NT Server Enterprise Edition, Internet Information Server (IIS) 4.0 og det nye hjertebarnet Small Business Server (SBS).

Økt tilgjengelighet
SBS er en integrert NT-løsning for små bedrifter med opptil 25 arbeidsstasjoner. Med i pakken følger en rekke programmer, blant annet IIS, SQL Server 6.5 og Exchange Server 5.0.

Nytt er faxmodem- og modemdeling i nettet. Pakken er ment for bedrifter som ikke har mye intern datakompetanse, med svært enkel installasjon og administrasjon.

Tilgjengelighet på alvor
Med NT Server Enterprise Edition tar Microsoft endelig sin egen tilgjengelighetsstrategi (availability) på alvor. To servere med opptil 8 prosessorer i hver kan kobles i en cluster-løsning som gjør at den andre serveren tar over dersom den ene går ned. Videre introduseres en forbedret minnestyring, som kan sette av mere minne til ressurskrevende applikasjoner etter behov.

Annonse
Viktig i IIS4 er forenklet håndtering av flere nettsteder på samme maskin og en sårt etterlengtet forbedring av filsikkerhet og rettigheter.

Stadige oppdateringer
Alvarsson frykter ikke at folk går “lei” av stadig nye programvarepakker og oppdateringer fra programvaregiganten.

– En undersøkelse gjort av McKinsey Corp. viser at de ti mest fremgangsrike (størst omsetningsvekst) selskapene i USA er nettopp selskaper som bruker IT som en ressurs, og hele tiden tar i bruk det nyeste innen program- og maskinvareteknologi, sier Alvarsson.

Han påpeker at Microsofts strategi er å hele tiden tilpasse plattformer etter markedets behov, men samtidig utvikle applikasjoner som kan brukes på tvers av alle plattformene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse