Trond Heggelund

Annonse


Alcatel bak hemmelig konsortium

Trond HeggelundTaushetens slør ligger tykt rundt NorthSeaNet og det hemmelige «konsortiet». I ly av det vesle enmannsfirmaet sysles det med omfattende planer om legging av et fiberbasert stamnet til olje- og gassinstallasjonene i Nordsjøen.

Et tredvetalls prosjekter
Overfor oljeselskapene skal selskapet totalt ha presentert et tredvetalls ulike prosjekter. Selskapet skal ha planer om å tilby sine tjenester både på norsk og britisk sokkel.

– Det er riktig at NortSeaNet er engasjert i et prosjekt med tanke på å legge fiber til olje- og gassinstallasjonene i Nordsjøen, sier adm. direktør Bjørn Stormorken i NortSeaNet.

Stormorken nekter å si noe nærmere om hva planene går ut på og hvem han samarbeider med.

Annonse
Kjempemarked
NorthSeaNet har kastet seg inn i kampen om et kjempemarked. Som følge av den eksplosive veksten i datakommunikasjonen til og fra plattformene er potensialet for fiberutbygging i Nordsjøen enormt.

Utbyggingen er av eksperter vurdert til å koste minst 500 millioner kroner.

Alcatel STK
Kabelleverandøren Alcatel er etter det Dagens Telecom erfarer en av de sentrale samarbeidspartnerne i prosjektet.

– Det ligger i kortene at Alcatel skal utføre selve jobben, dersom NortSeaNet får oppdraget, sier en anonym kilde i et av de oljeselskapene Dagens Telecom har vært i kontakt med.

Hemmelighold
Informasjonssjef Kjell Hedquist i Alcatel STK og eksportsjef Ragnar Vogt i Alcatel Kabel Norge vil ikke kommentere påstanden om at kabelleverandøren spiller en aktiv rolle i samarbeidskonsortiet. Han henviser bare til Stormorken.

Hemmeligholdet skyldes visstnok at noen av de potensielle partnerne har bedt om betenkningstid, i følge andre kilder i Alcatel STK.

Enmannsfirma
Selv om NorthSeaNet bare får gjennomslag for noen av sine planer, kan selskapet på egen hånd umulig makte en utbygging av de dimensjonene som det her er snakk om.

Stormorken er eneste ansatte i aksjeselskapet som har en aksjekapital på 500.000 kroner.

Innovation
Offisielt er det det relativt ukjente konsulentselskapet Innovation AS som fronter NorthSeaNet-satsningen. Innovation er i Brønnøysund registrert som eier av NortSeaNet AS. Konsulentselskapet er til nå best kjent som selskapet som «kjøpte» Novit og Comma for Telenor.

– Selv om Innovation tidligere har jobbet mye for Telenor, betyr ikke det at Telenor er med i dette prosjektet, sier Stormorken.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse