clik

Annonse


40 MB på et kredittkort

clikDe små Clik-stasjonene bruker utskiftbare plater med 40 MB kapasitet. Når produktene kommer i handelen om et halvt års tid, vil utsalgsprisen i USA ligge på 70 kroner per plate og 1.400 kroner for stasjonen. Norge har flere importører av Iomega-produktene.

Digikamera med romslig minne
Iomega vil dessuten lage en intern stasjon for digitale kameraer. Clik intern er på størrelse med et kredittkort og bare 6,5 mm tykk.

I dag bruker digikameraene flashminne til å lagre bildene. Flash-kort med 4 MB minne koster gjerne en tusenlapp. Clik vil øke lagringskapasiteten dramatisk til en brøkdel av prisen.

Lagrer GSM-tekst eller e-post
Enten den brukes internt eller eksternt, gir Clik kjærkommen ”arkivplass” for digitale kameraer, hånd-PCer med Windows CE, mobiltelefoner (kan lagre GSM-tekst og e-post), GPS-stasjoner (Global Positioning System) og PDAer (Personal Digital Assistant).

Annonse
Clik bruker IDE/ATAPI-grensesnitt og tilkoples via serieporten eller trådløst (IrDA). Hitachis nye MPEG-kameraer får støtte for Clik ekstern.

9 millioner Zip-er
Iomega har solgt 9 millioner Zip-stasjoner, siden de ble lansert for tre år siden. Zip er små diskettstasjoner med 100 MB kapasitet. Nå vil Iomega begynne å levere en krympet Zip-stasjon for innbygging i notebook-PCene til Hewlett-Packard, IBM, Micron og NEC.

Den nye Zip-stasjonen er bare 15 mm tykk. Senere kommer også en 12,7 mm tykk versjon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse