Annonse


Fra lyspærer til e-handel

– Vi gjør innkjøp for 350 milliarder kroner i året. Da vi fikk pålegg om å kutte kostnadene med ti prosent, samtidig som GE var i sterk vekst, måtte vi finne på noe nytt, sier markedsdirektør Sanjay Bowry i GE Information Services Europa til Dagens Telecom.

Eget konsept
Det handler om elektronisk datautveksling over Internett. Nå går de fleste av GEs innkjøpsordre rett i kundenes databaser over Internett, og dette sparer selskapet både tid og penger på.

– Vi sparer faktisk 85 prosent av tiden på å forberede og distribuere tilbudsforespørsler til våre leverandøerer, det er klart at dette gjør utslag på kostnadene, sier Bowry.

Ericsson og Telenor
I høst har også Ericsson i Sverige og Telenor Marlink installert løsninger fra GE. Telenor Marlink formidler handel mellom internasjonale skip og deres leverandører. Selskapet mener at deres kunder kan spare opp til 20 prosent tid og kostnader på å benytte elektroniske løsninger for handel.

Annonse
Ericsson har benyttet EDI i ti år for de største av sine leverandører, løsningen fra GE ble satt opp for å få flere av underleverandørene inn på EDI.

Lyspærer og kjøleskap
General Electric er kanskje best kjent for andre produkter enn datanettverk og elektronisk handel. Det var Thomas Alva Edison som etablerte General Electric i 1878 etter at han hadde oppfunnet lyspæren.

At han så lyset må være klart, General Electric omsatte for 554 milliarder kroner i 1996. Dette ga et resultat på 51 milliarder kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse