Annonse


Bosch kutter ut Dancall

– Robert Bosch har nå undertegnet en avtale med distribusjonsselskapet Dancall Scandinavia om nedleggelse av selskapet, sier salgs- og markedsansvarlig Øyvind Skatvedt i Robert Bosch Norge til Dagens Telecom.

Tar over distribusjon
– Bosch vil i første omgang ta over all distribusjon av Dancall-produkter fra 1. januar neste år. Distribusjonsselskapene Dancall Norge og Dancall Sverige vil opphøre å eksistere fra samme dato, sier Skatvedt.

Usikkert
Frem til nyttår vil Dancall stå for distribusjon av Dancall-produkter, og Bosch for Bosch-produkter. Hva som deretter skjer med de ansatte i Dancalls distribusjonsselskap er ennå ikke avklart. Forhandlinger gjenstår, men Bosch vil gi kompensasjon for nedleggelsen av selskapet, opplyser Skatvedt til Dagens Telecom.

Dancall-navnet forsvinner
– Vi har en rekke ordre på Dancall-produkter og disse skal produseres og leveres. Etterhvert vil Dancall-navnet forsvinne. Tidspunkt for dette er ikke fastsatt, men det vil nok skje en utfasing over lengre tid, sier Skatvedt.

Annonse
Tyskerne tar over
Foreløpig produseres både GSM-telefoner og trådløse telefoner på fabrikken i Danmark, men planen er at all produksjon av trådløse telefoner skal skje på Bosch-fabrikken i Tyskland.

Dermed vil fabrikken i Damark kun drive produksjon av GSM-produkter.

En milliard
I april i år kjøpte tyske Robert Bosch alle aksjene i Dancall av engelske Amstrad for i underkant av en milliard kroner. Kjøpet var en del av Boschs strategi om å skaffe seg kunnskap om produksjon av GSM-telefoner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse