Annonse


15-årig web-direktør

Det var for to år siden at Geir Olsen første gang prøvde seg på Internett, men det var først i høst at han fikk sin egen adresse på nettet, melder Stavanger Aftenblad.

Siden det første møtets sødme, har tiendeklassingen ved Goa Skole pugget html-kode til øyet ble stort og vått. Det er disse kunnskapene han nå har benyttet til å lage hjemmesider til lokale bedrifter. Også skolekorpset og fritidsklubben har kommet på nettet takket være innsatsen.

Ikke i Brønnøysund
Firmaet Webpro startet han i august i år. Foreløpig holder han seg på gutterommet – Brønnøysund vil først kunne innlemme den foretaksomme 15-åringen i sine registre en gang i løpet av neste år. Da vil Webpro mest sannsynligvis bli registrert som eget aksjeselskap, i følge Aftenbladet.

Litt oppstuss har det blitt. Foruten den lokale storavisen, har også Geir Olsen også fått gratis PR på lokal-tv.

Annonse
«Konsern»
Webpro er i dag delt i tre selskaper; Webpro Consulting skal drive salg av konsulenttjenester innen IT-bransjen, Webpro Websolutions skal selge internettoppkopling, webhosting, domenenavn og drive webutvikling. Gjennom Webpro software skal han drive salg av programvare.

Vil konkurrere med Telenor
Etter nyttår har han også planer om å levere telekommunikasjon i konkurranse med blant annet Telenor.

– Prøv å få de store selskapene “på kroken” med en gang. Gi ikke opp første gang, men bruk avslaget til å forbedre taktikken. Da blir du bedre for hver gang du mislykkes, er rådet den 15-årige bedriftslederen Geir Olsen gir andre som ønsker å tjene penger på sine Internett-kunnskaper.

Pengene ligger i oppkobling
– De som ønsker å satse, bør holde seg på den tekniske siden, mener Olsen. Pengene vil ligge i Internettoppkopling, Intranet, domenenavn og webdesign, sier den unge direktøren til Stavanger Aftenblad.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse