Annonse


Inkassobransjen er IT-fattig

Lavt kompetanse nivå og svak økonomi er noen av årsakene til at mange inkassobyråer har utsatt nødvendige investeringer.

Samtidig stiller kundene større krav og bransjen opplever nå en kundeflukt fra teknologisk svake byråer til større selskaper med mer ressurser.

22 årsverk
– Vi har satt av 22 årsverk pluss eksterne konsulenter for å møte utviklingen. Til sammen dreier det seg om mange titalls millioner, sier adm. direktør Rune Branstadmoen i Creditreform Norge til Dagens Telecom.

En håndfull selskaper
Det eksisterer per i dag en håndfull selskaper som har spesialisert seg på å levere it-tjenester til inkassobransjen. Manglende investeringer i bransjen gjør at også de få selskapene på leverandørsiden sliter.

Annonse
Kjøpte eneste konkurrent
Markus Data leverer programvare og tjenester til inkassobransjen. Bedriften har kjøp opp konkursboet til konkurrenten Norsk Fordringsadministrasjon AS som gikk over ende i oktober. Markus Data har overtatt kundebase, utstyr og et par personer fra den tidligere konkurrenten. Blant kundene i portoføljen var Telenor Inkasso og Sparebanken NOR, melder Finansavisen.

Ta inkassoen selv!
I tillegg til leveranser til inkassobransjen, satser Markus Data på salg av programvare til større bedrifter som vil stå for inkassoarbeidet selv.

I fremtiden vil også innfordringsavdelinger i kommunen være et satsningsområde.

Nytt produkt ut i markedet
Markus Data satser nå på det Windows-baserte programmet Procasso og mener dette vil få fart på salget.

I et halvt år har bedriften sett på mulighetene til å etablere en utviklingsavdeling i India. På denne måten regner bedriften med å redusere kostnadene fra 400 til 150 kroner per time.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse