Annonse


Ingen dansk «notering»

Noteringen har faktisk eksistert helt siden 1905. Funksjonen medførte at telefonisten kunne fange opp et opptatt nummer så snart linjen blir ledig. Danmark er en av meget få land som har tilbudt en slik tjeneste i nyere tid.

Gammel tjeneste forsvinner
Noteringstjenesten ekspederer for tiden omlag 1.300 oppkall om dagen, og tallet minsker for hver måned som går.

Tjeneste har i første rekke vært brukt for å få kontakt med leger, bilettbyråer og tinglysningskontorer, dvs grupper som man før i tiden ble møtt med opptatt-signaler på telefonen.

Presset ut av ny teknologi
– I vår moderne tid har disse gruppene ettehvert fått moderne sentralbord som takler de innkomne samtalene bedre. Utviklingen har snudd oppned på kravene til telefoni, og dette er med på å gjøre tjenester som Noteringen overflødig, sier Jens Hauge i TeleDanmark

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse