Deskill

Annonse


Full «satellittkrig» i Geneve

DeskillPartene står mot hverandre etter harde forhandlinger om å fordele radiofrekvenser til forskjellige satellittnett.

USAs ambassadør i Sveits, John Bryant, beskylder europeiske interesser for å underminere det amerikanske satellittprosjektet Teledesic.

Ledes av Bill Gates
Dette prosjektet styres av Microsofts leder Bill Gates og Craig McCaw, som er en amerikansk pioner når det gjelder telekommunikasjon og mobilnett. Prislappen er beregnet til å bli på mer enn 60 milliarder kroner.

Ikke monopol
Lederen av den franske delegasjonen Francois Rancy hevder på sin side at Teledesic har en oppfatning av at de har et monopol når det gjelder tilgang til radiofrekvenser, og at det er viktig at andre operatører også får tilgang.

Annonse
Plass for begge
Begge partene sier at det må være plass for Alcatel Alsthoms prosjekt Skybridge og Motorolas tilsvarende prosjekt Celestri, til å få båndbredde for å utvikle prosjektene og konkurrere mot Teledesic. Men det er sterk uenighet om hva dette skal bety i praksis.

Krever båndbredde
I følge Reuters vil det bli skutt opp flere hundre satellitter mellom år 2001 og år 2002. Alle nettene vil levere tjenester som baserer seg på høy overføringshastighet og muligheter til å levere multimedia.

Konferanse i Geneve
Over 2000 representanter for myndigheter og for teleoperatører deltar på den Internasjonale Telekommunikasjonsunionens konferanse i Geneve og forhandler om fordelingen av frekvenser.

Forhandlingene om å fordele radiofrekvenser har pågått i tre uker.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse