arkivfoto

Annonse


Nytt europeisk teleselskap

arkivfotoDereguleringen av det europeiske telekom- markedet åpner i følge Telenors konserndirektør Terje Thon store, nye muligheter for «kvalifiserte nykommere» de neste 12-24 månedene. Derfor etableres nå et europeisk teleselskap, EuroN, for å ta markedsandeler på utenlandstelefoni i Europa.

80 prosent
Det er snakk om å utnytte tilgjengelig infrastruktur i det europeiske markedet. Utgangspunktet blir en svitsj som plasseres i tilknytning til EuroNs hovedkvarter i London, mens det skal etableres høykapasitets linjer til Oslo, Frankfurt, Amsterdam, Paris og New York. Selskapet vil tilby telefonitjenester i Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Belgia, Nederland, Spania, Italia, Østerrike, Sveits og Norge; markeder som tilsammen utgjør 80 prosent av den internasjonale trafikken i Europa. Etableringen medfører at også Telenor kan tilby norske kunder mer konkurransekraftige produkter på utenlandstelefoni.

Telenor styrer
EuroN etableres i samarbeid med to amerikanske selskaper, Clarion Resources og IXC Communications Inc. Telenor får 40 prosent eierandel i det nye selskapet, Clarion (hvor Telenor eier 50,1 prosent) får 20 prosent, mens IXC får de resterended 40. I praksis betyr dette at Telenor dominerer nyetableringen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse