Hansen, Jan Eirik (Alca.)

Annonse


Rognan-fabrikken reddet igjen

Hansen, Jan Eirik (Alca.)Alcatel vil nå satse 37 millioner kroner på kabelfabrikken. Omleggingen støttes med 4,5 millioner kroner fra det offentlige ved Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND) og Nyskapnings- og teknologiprogrammet i Nord-Norge.

Satsingen sikrer en videre drift i Nord-Norge fra det internasjonale konsernet.

Stortingsfolk til stede
De omfattende endringene ved Rognan-fabrikken ble presentert på et allmannamøte for de 115 ansatte onsdag ettermiddag. Ingen er i dag permitterte. Flere representanter fra Alcatel-ledelsen, fylket, kommunen samt flere stortingsrepresentanter var til stede.

Omleggingen betyr en økt satsing på produksjon innen de kabeltypene og tilhørende produktene hvor fabrikken i Rognan har vist seg internasjonalt konkurransedyktig.

Annonse
Truet av nedleggelse
– Det er viktig å være klar over at uten dennne satstingen ville fabrikken kunne bli helt eller delvis nedlagt i løpet av få år. Telekabelmarkedet har endret seg totalt i de siste årene, derfor har vi tidvis hatt problemer med permitteringer og oppdragsmangel, sier divisjonsdirektør Jan-Eirik Hansen i Alcatel Kabel Norge.

Nisje-produkter
– Satstingen ved fabrikken gjør at vi kan tilpasse oss det internajsonale markedet bedre. Vi fortsetter nå med nisjefokuseringen på spesial-, tele- og fiberoptiskekabler, sier Hansen til Dagens Telecom.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse