Apple G3

Annonse


Tredje generasjons Mac

Apple G3– Vi tror ikke det er for sent å lansere et nytt operativsystem, sier produktsjef Verner Hølleland i Apple.

Han legger til at han synes Macs OS 8 er «vanvittig bra». Men det er Rhapsody som er Apples største styrke. OS 8 vil være det vanligste operativsystemet for maskiner fra Apple de neste tre til fem årene. Rhapsodys bruksområde sammenlignes med Windows NT.

Gulrot
Rhapsody for utviklere er nylig sluppet på markedet.

– En kan samtidig utvikle applikasjoner for Mac OS8, Win95, Win NT og naturligvis også for Rhapsody. Akkurat den gulroten er det mange utviklere som har spist. De første responsene bekrefter at dette er verdens beste OS-system på markedet, sier Hølleland.

Annonse
Etter nyttår vil Rhapsody også leveres som operativsystem for vanlige PCer med Intelprosessorer.

Tredje generasjon PowerPC
Apple lanserte mandag tredje generasjon av datamaskiner med PowerPC-prosessorer. To stasjonære maskiner og en bærbar maskin slippes nå på markedet.

Motoren er tredje generasjons PowerPC, G3, som sies å være liten og billig å produsere. Samtidig som den har en ytelse som kan sammenlignes med Pentium II, avgir den omlag en femtedel så mye varme, ifølge Apple.

Lavere pris
G3-maskinene leveres i utgaver med henholdsvis 233 og 266 megaherz prosessor. Prisen for den rimeligste, med 32 megabyte ram, fire gigabyte harddisk og 24x CD-romspiller, starter rett over 20.000 kroner pluss moms.

I ytelse sammenlignes maskinen med 8600/300, en av Apples toppmodeller i august. Den var da priset til omlag 36.000 kroner.

Powerbook G3
Apples bærbare maskin Powerbook G3 skal være over dobbelt så raskt som den tidligere toppmodellen. Den er beregnet for profesjonelle brukere som har behov for en rask maskin. Prisen er da også omlag 58.000 kroner pluss moms.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse