Arkiv

Annonse


NetNet utvider kraftig

ArkivOppkjøpet av Dial har skjedd gjennom en emisjon, der NetNet overtok aksjer for omlag seks millioner dollar eller 43,9 millioner norske kroner.

Inn i Sør-Amerika og Asia
NetNet får dermed tilgang til det amerikanske selskapets programvare for backoffice-løsninger. I forbindelse med oppkjøpet overtas også virksomheter som finnes i Sør-Amerika og i Asia.

Dette bekrefter tidligere spekulasjoner i media om at NetNet International har klare ekspansjonsplaner i disse delene av verden.

Rettet emisjon
Børge Granlis moderselskap, NetNet International, har gjennomført en rettet emisjon med to selskaper, hvor det ene er KF Invest AB, som har tegnet aksjer for 3,28 millioner amerikanske dollar eller 24 millioner kroner.

Annonse


Med dette har NetNet totalt forsterket sin aksjekapital med omlag 8,6 millioner amerikanske dollar eller 62,9 millioner kroner.

I ekspressfart
Selskapet fortsetter nå i ekspressfart å bygge ut sin virksomhet både i Europa og i USA. Siden august i 1996 har selskapet hatt fotfeste i seks europeiske land; Norge, Sverige, Østerrike, Tyskland, Sveits, Italia og Hellas. I Sverige startet selskapet opp i 1995.

– Vi fortsetter nå ekspansjonen og går inn i Belgia, Luxemburg og Frankrike. Dette skjer gjennom selskaper som majoritetseier av NetNet International og med lokale partnere som deleiere, opplyser Granli til Dagens Telecom.

Belgia-planene
I Belgia og Luxemburg har NetNet International inngått en avtale med en ikke kjent partner om etablering av virksomhet. Det belgiske NetNet-selskapet kommer til å være deleid av den lokale partneren, som i dag arbeider innen telekommunikasjonsområdet og har en stor kundebase.

Fransk åpning
NetNets franske lokale partner, som også kommer til å eie en del av det franske NetNet, har i følge Børge Granli lang erfaring med telekommunikasjon og har lenge vært i det franske markedet.

Det franske NetNet-selskapet kommer til å drives i samarbeid med ulike forretninger og mindre selskaper som har tilgang til eksisterende kundebaser, opplyser Granli.