Annonse


Nervøst i Apple

– Vi vet ikke hva som vil skje. Alt innhold på Apples hjemmeside er utilgjengelig, og det er bare en forside igjen som sier «Think Different – come back monday at noon and find out just how different we mean». Apple har leid plass på satelitter klokken åtte i kveld, og vi er spente på hva som vil skje, sa produktsjef Werner Hølleland da han lanserte to nye bordmaskiner fra Apple i Oslo mandag.

Han viste også fram en printer og en superrask bærbær maskin med ytelse i toppklassen.

Ny retning?
Spekulasjonene går på hva Steve Jobs skal si mandag. Alle spørsmål til selskapet er møtt med en høflig bekreftelse på at det er et møte mandag kveld, at Steve Jobs skal snakke og at det skal legges fram viktige nyheter.

Symbolsk stedvalg
Det er varslet en to og en halv time lang mediebegivenhet fra Flint Center Auditorium ved Cupertino College. Det var her Apple lanserte Macintosh i 1984.

Annonse
Riktignok har Apple vist et skattemessig underskudd i år, men selskapet hadde hatt råd til andre lokaler. Dette kan tyde på at Apple vil legge fram nyheter, som de mener er like viktig som Apples banebrytende operativsystem Macintosh.

Strategi
Det er varslet at selskapet vil legge fram nyheter om sin teknologi og om sin strategi videre. Det kan være:

 • Valg av ny styreformann. Få tror at Steve Jobs selv vil ta jobben. Men han kan presentere sin etterfølger.
 • Ny salgsmodell. Det er ventet at Apple vil kopiere Dell, som har hatt stor suksess med sitt salg direkte til forbrukere.
 • Samarbeide med Oracle. Sjefen i dette selskapet – Larry Ellison – laget stor medieblest da han annonserte at han kunne tenke seg å kjøpe Apple, for å la selskapet produsere NC’er. Her spekuleres det i alt fra fusjon til samarbeide.
 • Nye raskere maskiner. Apple lanserte i Oslo i dag «tredje generasjons» Power PC’er.
 • NC’er. Muligens vil et samarbeide med Oracle eller andre selskaper kunne føre Apple inn i bedriftsmarkedet.
 • Rhapsody. Apples nye operativsystem er sluppet i en versjon for utviklere. Men en ferdig versjon slippes på markedet første kvartal til neste år.

  Nye toner
  Apples Rhapsody vil tilsvare Windows NT, og vil være beregnet for bruk på servere og for brukere med spesielle behov. Mange stiller seg spørsmålet om det vil bli operativsystemet for NC’er, og med nye samarbeidspartnere.

  Spekulasjonene stoppes heller ikke av at Rhapsody vil komme i en versjon for Intel-PC’er neste år. Apples svar blir blant annet publisert på deres hjemmeside klokken 20.00 i natt.

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse