Annonse


Java i databasen

Det er i den ferske beta-versjonen av selskapets mobile database, nå kalt Adaptive Server Anywhere 6.0 at kjøring av java i basen og multiprosessering er mulig.

Første Java
– Dette er den første kommersielle database med java-komponenter inne i databasen, sa visepresident Terry Stepien i Sybase under et internasjonalt brukermøte i Wien 5. november.

– Med den nye versjonen av SQL Anywhere blir det mulig å kjøre programmer basert på industri-standarden Java direkte i basen, noe som øker produktiviteten og gjør det lettere å flytte funksjonalitet dit man ønsker, enten det er i databasen, mellom-laget eller hos klienten.

– Det gjør det også enklere for utviklere å lage programmer for forskjellige standard-databaser, sa Stepien.

Annonse
Støtter flere prosessorer
Nytt i den nye versjonen av den «lille» databasen er mulighet for å benytte flere prosessorer, såkalt symmetrisk multiprossesering..

– Vi ser nå at de hovedkortene som står i PCer i dag ofte har plass til en ekstra prosessor. Denne ekstra regnekraften ønsker vi å benytte oss av, og har derfor gitt Anywhere mulighet til å benytte flere prosessorer. På grunn av at dette er en database som skal virke for mobile brukere, har vi lagt stor vekt på brukervennlighet. Derfor er det bare å sette inn en ny prosessor, ta omstart og det eneste du vil merke er økt ytelse, sa Stepien.

Annet nytt i Adaptive Server Anywhere er bedre database-caching, som benytter nye algoritmer og reduserer lesing og skriving til disk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse