fotballfans

Annonse


Fotball-VM til Sybase

fotballfansSybase-sjef Mitchell Kertzman var struttende av stolthet da han onsdag annonserte nyheten på det amerikanske selskapets brukermøte i Wien.

– Våre folk som jobber med informasjonssystemene under Fotball-VM er ekstremt godt motiverte, sa Kertzman, som tok tildelingen av oppdraget til Sybase og partnere som en ny fjær i hatten. Databaseselskapet hadde tilsvarende oppdrag for fotball-VM i USA i 1994.

Største sportsbegivenhet
Fotball-VM i Frankrike, som har første kamp 10. juni 1998 og finale 12. juli, er verdens største sportsbegivenhet. Philippe Verveer, arrangementets IT-sjef, forteller at anslagsvis 37 milliarder TV-seere vil følge kampene. Det skal selges 2,5 millioner billetter, 10.000 journalister skal fores med konstant oppdatert informasjon og transport skal organiseres i 10 byer over hele landet.

Det deltar 32 lag som skal spille 64 kamper i løpet av de 45 dagene arrangementet varer.

Annonse
– Her er det ikke rom for prøving og feiling. Alt må virke fra første dag, sier Verveer, som understreker behovet for et fungerende IT-system.

Avspark
– Deadline er absolutt. Allerede i flere år har hele verden visst når fløyta går i første kamp. Selv om kampene foregår i et sterkt begrenset tidsrom, står vi overfor enorme logistikk-utfordringer. Vi har 12.000 frivillige som skal tildeles oppgaver, 50.000 akkreditteringer skal gjøres og et stort antall boliger skal fordeles, forteller mannen som forvalter et IT-budsjett på omlag 2,8 milliarder kroner.

Selv om Sybase-produktene skal ligge i bånn av fotball-systemet, er flere av selskapets partnere med på jobben. konsulentselskapet EDS er sentrale i programmering og design av databasene, Hewlett-Packard stiller med maskinparken, og France Telecom sørger for infrastrukturen.

12 millioner hits?
– Vi forventer 12 millioner hits på fotball-VMs hjemmesider, sier Verveer. Han forteller at det vil bli plassert ut 1900 PCer til funksjonærer, journalister og deltakere. Informasjonen kommer via intranett og Internett, samt franske Minitel.

Det er utviklingsverktøyene Powerbuilder og Powerdesigner, samt NetImpact Dynamo fra Sybase/Powersoft som sørger for programvarene under sports-arrangementet. I bunnen ligger Sybase SQL Server, mens Replication Server sørger for at dataene blir distribuert mellom servere i de 10 byene.

Alt som blir presentert på Internett fra VM er selvsagt database-basert, og genereres til HTML-format av Sybase PowerDynamo i det øyeblikket de besøkende ber om siden. Dermed vil alle kamp-data være helt ferske hele tiden.

Cup-historie
For dem som allerede nå ønsker å følge med på web-en til fotball-VM, er adressen: www.france98.com. Der kan man lese siste nytt om VM, historiske resultater og mye annen gefundenes fressen – for dem som liker denslags.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse