Annonse


Første nettbank stenger døra

Etter to års drift, vil Security First Networks Bank (SFNB) nå avvikle bankdriften, og i stedet konsentrere seg om programvareutvikling. Banken utvikler programvare gjennom datterselskapet, som selges til andre banker som vil på nettet.

Oktober 1995
SFNB var en bank med splittet personlighet, som nå har bestemt seg for hva den skal være.

Banken åpnet i oktober 1995 for å bevise at dens egenutviklede programvare holdt mål, og at nettbank både kunne være sikkert og effektivt. Programvaren er senere solgt til 16 av USAs største banker. Seks av dem tilbyr nettbank.

Solgt til Trondheim
– Vi tok kontakt med FSNB for to år siden for å kjøpe programvare. Programmene var utviklet av Secure Ware, som senere ble overtatt av Hewlett-Packard. Derved ble HP vår partner. Vi har også hatt kontakt med FSNB senere, forteller Per Arnold Blåsmo, som er systemsjef for automatbanktjenester hos Telenor Novit i Trondheim.

Annonse
Forbilde for Novit
– Det er vemodig at banken nå borte, sier Blåsmo. – FSNB var vårt forbilde da vi startet, og grunnlaget for vår tankegang om å sette kundens bankengasjement i fokus. Vi bygger fortsatt på mange av de tankene vi utvekslet med den amerikanske banken. Vi har brakt konseptet over til norske forhold og videreutviklet det. Vi planlegger spennende ting i tiden framover, sier Blåsmo hos Telenor Novit.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse