Annonse


Utro med Kona

Men for tre av leverandørene er det bare snakk om å være “utro med Kona” – hvor Kona var utviklingsnavnet på den nye, Java-baserte kontorstøtte-serien e-Suitefra Lotus.

Mest seriøs
Tilsynelatende er det nye inititativet det hittil mest seriøse alternativet hittil til Windowsteknologien. Utgangspunktet er Kona, den nye serien forretningsapplikasjoner fra Lotus, som nå er lansert med produktnavnet e-Suite.

Navnet e-Suite har produktet fått for å være på linje med andre Web-produkter fra Lotus-eier IBM, så som e-Commerce og lignende.

Webtop Specification
Med utgangspunkt i denne vil Lotus, IBM, Oracle og Sun utvikle Webtop Specification, som skal gi programvareutviklere og maskinvareprodusenter et «samvirkende APIer og et konsistent miljø for å bygge og utplassere programvare for Java-baserte NCer, PCer og andre nettverksbaserte klienter», sier Suns David Spenhoff i en melding.

Annonse
Fortsetter arbeidet
De fire selskapene fortsetter altså arbeidet mot å gi Java full status som operativsystem, til tross for at den offisielle holdningen er at Java skal være tillegg til andre løsninger.

Viktig for Lotus
For Lotus, som har satset mye på sin Java-baserte programvarepakke, er Webtop Specification svært viktig, siden det vil gi selskapet tilbake mye av den posisjonen det hadde for nærmere ti år siden, da 1-2-3 var standard i regneark-sammenheng og Windows-baserte Ami Pro var mer respektert enn Microsoft Word.

I mellomtiden har det gått nedover med Lotus, selv om Notes av mange regnes som standardpakken som andre måles mot i gruppearbeid-sammenheng.

Sidesprang?
De andre leverandørene er ikke like avhengige av at Webtop Specification blir løsningen i Java- sammenheng. For dem er det mer snakk om et sidesprang:

De kan alltid vende tilbake til Unix, Windows eller andre Java-løsninger hvis dette går galt. Hvis det viser seg at Webtop Specification derimot har livets rett, vil de raskt kunne legge sine ressurser over på denne løsningen.

I løpet av en måned skal de fire partnerne legge frem en fremdriftsplan (road map) for Webtop API-utviklingen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse