Arkiv

Annonse


Stol ikke på mobilen!

Arkiv– Mobiltelefoner kan aldri gi 100 prosent sikker dekning. Derfor er det viktig at brukere også tar andre forholdsregler før de beveger seg langt fra folk, advarer Amundsen.

Usikkert
Dagens Telecom og Telecom Revy skrev nylig om tjenesten Mobil-Alarm fra BarentsData og Narvik Alarmsentral. Tjenesten baserer seg på bruk av en NMT-telefon og en GPS-sender som hele tiden viser hvilken posisjon brukeren har i terrenget. Amundsen advarer mot å stole fullt og helt på en slik tjeneste.

Alarm-tjeneste
– Mobil-Alarm kan gjøre det tryggere for deg når du er innenfor et område med dekning. Men selv med en slik tjeneste, gjelder de samme begrensninger for mobildekningen som for vanlige mobiltelefoner. Det vil finnes områder hvor GPS-senderen virker, men telefonen er utenfor dekning, dermed får du ikke gitt beskjed til redningssentralen, sier Amundsen.

Forholdsregler
Verken NMT-450, NMT-900 eller GSM-nettet dekker alle steder i hele Norge. Mobilbrukere som beveger seg i øde områder må dermed ta de samme forholdsregler for sikkerhet som folk uten radio eller mobiltelefon.

Øde områder
– I Norge har mellom 80 og 85 prosent av landet dekning for NMT-450, men vi har også øde områder hvor det ikke er økonomisk forsvarlig å bygge ut mobildekningen. I tillegg kan dekningen utebli hvis strømmen går i en basestasjon. Hvis dette området ligger svært ulendt til kan det gå opp til et par dager før dette blir reparert, sier Amundsen til Dagens Telecom.