Annonse


Nettavisredaktør i fengsel?

Den meget liberalistiske nettavisen offentliggjorde i 1995 en liste over menn som i perioden 1990 til 1991 var dømt for voldtekt i Stockholm.

Ingen erstatning
Mannen var dømt til betinget fengsel for å ha utnyttet flere utviklingshemmete jenter. Det hører med til historien at ingen av disse fikk økonomisk erstatning. Mannen selv fikk betinget fengsel og 4.000 kroner i bot.

Mot sensur
Flashback er en såkalt «underground» nettavis som gir plass til ekstremistiske grupperinger både på høyre og venstresiden, samt for sider som vil bli sensurert av vanlige Internettleverandører.

Klaget
Nå har den dømte mannen klaget til Stockholms Tingsrätt, og forlangt at Axelsson skal betale erstatning, samt dømmes til fengsel for å ha offentliggjort personnummer, adresse og fotografier av de dømte.

Annonse


Mannen benekter ikke skyld, men sier at det ikke er av offentlig interesse å trykke opplysningene. Han vil ha erstatning fordi offentliggjøringen har vært til psykisk plage for ham.

Hyppig anmeldt
Flashback er anmeldt flere ganger tidligere. En fellende dom vil trolig få konsekvenser både for nettavisen og det vanlige magasinet.