Grythe/innsaml

Annonse


Betalingsterminal på døra

Grythe/innsamlDet fører til at givere kan bruke betalingskort under årets TV-aksjon. Netcom og Klart Svar vil låne ut mobile betalingsterminaler til Den Norske Kreftforening, som står bak årets fjernsynsoverførte innsamlingsaksjon.

Bare i Oslo
De mobile betalingsterminalene er plassert i 15 biler og kan via NetComs GSM-nett gjennomføre overføringen på samme måte som når man betaler med kort i en hvilken som helst butikk – men i dette tilfellet altså trådløst.

Godt supplement
– Vi håper vårt bidrag kan være med på å hjelpe aksjonen, sier informasjonssjef Gunnar Grythe til Dagens Telecom.

– Om ikke annet som et supplement for den tradisjonelle innsamlingsmåten. Om dette blir modellen for fremtidens innsamlingsaksjoner vet vi ennå ikke. Men sikkerhetsmessig er det klart at en slik løsning har store fordeler, sier Grythe.

Annonse
Mobil
– Det er første gang at mobile betalingsterminaler taes i bruk ved en TV-aksjon. Vi håper at mange givere som ikke har kontanter for hånden, finner denne alternative løsningen nyttig, sier Erik Ulvness i TV-aksjonens markedsavdeling.

– Bøssebærerne kan enkelt kalle opp og dirigere de bilene som har med seg slikt utstyr til riktig adresse, sier Ulvness.

Rekord?
– Vi går mot en trådløs verden, og med den moderne teknologien tar man i bruk flere og flere ulike tjenester via mobilnettet. La oss håpe at årets nye betalingsmulighet kan sette ny rekord for slike innsamlinger, sier salgssjef Even Skjetne i Klart Svar.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse