Annonse


Telenordia blir svensk?

Det er Dagens Industri som melder at den Malmø-baserte mobiloperatøren Tele 8 Kontakt, nå ligger i sluttforhandlinger om å bli solgt til Telenordia. Telenordia er et sameie mellom norske Telenor, Tele Danmark og British Telecom.

Lite informasjon
Fra Telenordias side får Dagens Telecom hverken bekreftet eller avkreftet oppkjøpsryktene, men et eventuellt oppkjøp vil gi Telenordia full kontroll over en lisensiert mobiloperatør, og vil derfor forplikte selskapet til å bygge ut et riksdekkende GSM-mobilnett i Sverige, basert på DCS-1800 teknologi.

– Telenordia tilbyr i dag tjenester innenfor fast-telefoni og Internett, opplyser markdesdirektør Kurt Hørnqvist i Telenordia. Eventuelle planer om å utvide tjenestespekteret med mobiltelefoni, er derfor ikke vårt bord, men en sak for våre eiere, sier Hørnqvist.

Telenor International som eier 1/3 av Telenordia , holder også en meget lav profil og vil ikke kommentere saken.

Annonse
Tele 8-gruppen
Tele 8-gruppens nåværende hovedeier er amerikanske FaciliCom, som driver to virksomheter i Sverige idag. Dette er Nordiska Tele 8 som driver med fast telefoni, og Tele 8 Kontakt som har lisens for utbygging av et DCS-1800 mobilnett i Sverige. Av disse selskapene er det er bare mobil-operatøren, Tele 8 Kontakt, som man nå vil selge ut.

Kapitalproblemer
Tele 8 Kontakt fikk sin mobil-lisens så tidlig som på vårparten 1996, men selskapet har hatt store problemer med å få finansiert mobil-utbyggingen.

Operatør-lisensen forplikter nemlig Tele 8 til å bygge ut et nasjonalt DCS-1800-nett som minimum skal dekke 50 000 svenske tettsteder innen utgangen av 1999. En utbygging av denne størrelse er fra bransjehold anslått til å koste minst 3 milliarder kroner.

Flere interessenter?
Tele 8 har tidligere forhandlet med flere andre interessenter, blant disse er France Telecom. Men nå ser det ut som det blir det ”norske” Telenordia som har ”trukket det lengste strået”.

Tele 8s gründer og styreforman, Arne Dunhem, er ganske ordknapp i denne saken, men han opplyser at selskapets nye eierstruktur vil bli offentliggjørt i løpet av få uker.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse