Annonse


Microsofts nye nettleser

Nettleseren Internet Explorer 4.0 (IE4), som ble lansert på norsk forrige uke, forbedres ytterligere med de nye ”kraftlekene”. Akkurat som PowerToys for Windows 95 forbedret Windows, forenkler det nye tillegget til IE4 betjeningen av nettleseren.

Zoom inn!
PowerToys for IE4 består av seks tillegg til nettleseren. Den morsomste ”leken” er kanskje zoom-funksjonen som forstørrer/forminsker alle illustrasjoner ved et eller flere høyreklikk på musa. Nå kan du inspisere interessante bilder i detalj, før du laster dem ned.

Funksjonen Web Search er praktisk. Merk et ord på nettsiden, høyreklikk og send ordet direkte til en søkemaskin! Søkeresultatene vises lynraskt i et eget vindu. Praktisk er også Links List, som finner og lister opp alle linkene på siden i et separat vindu.

Gule merker
Med Highlighter, som merker teksten med ”gul merkepenn”, får du bedre oversikt når du leser lange Web-dokumenter. I tillegg inneholder den nye PowerToys funksjonene Open Frame, som åpner rammer som nye sider, og Image Toggler og Quick Search.

PowerToys for IE4 er ikke så lett å finne på Microsoft-sidene, hvis du ikke går direkte til www.microsoft.com/ie/ie40/powertoys/. På den samme nettsiden finner du også oppskriften på hvordan du kan skrive egne tillegg til IE4.