Annonse


Første BT-tap noensinne

BT står fast på sine ekteskapsplaner med MCI, selv om den britiske telegiganten for første gang måtte se i øynene et netto tap. Kvartalsrapporten fastslår tapet til 39 millioner pund (444 millioner kroner). Tilsvarende tall for samme periode i fjor var netto inntekt tilsvarende godt over fem milliarder kroner.

Særskatt
BT-sjefen Sir Peter Bonfield understreker overfor Wall Street Journal at det negative resultatet ikke vil få noen innvirkning på selskapets planer om å slå seg sammen med amerikanske MCI. Tapet kan i stor grad tilskrives en særskatt som den britiske stat har ilagt bedrifter som tidligere var offentlige, men som er blitt privatisert. Skatten er på 510 millioner pund (5,9 milliarder kroner).

Det britiske telekonsernet vil nå også kutte 3.000 jobber i tillegg til de 700 stillingene som ble kuttet tidligere i år.

Papirpenger
De siste dagers turbulente aksjemarked har fyrt ytterlige opp under diskusjonen om hvem som til syvende og sist kjøper MCI. Sårbarheten til både GTE og WorldCom har kommet tydelig frem, og fått flere til å tvile på om frierne vil være i stand til å betale gigantsummene, som for en stor del er papirpenger avhengig av kursutviklingen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse