Annonse


Siste olje for År 2000?

– I verste fall vil oljeplattformer bli tvunget til å stoppe produksjonen om to år. Ganske enkelt fordi automatiserte system ikke klarer å gjenkjenne år 2000, ble de store oljeselskapene fortalt på en sikkerhetskonferanse i Aberdeen i Skottland onsdag, melder Reuters.

Arbeider under press
Oljeselskapene Royal Dutch/Shell og British Petroleum sa at de hadde innsett at de hadde et problem, og at de arbeidet mot klokken for å sjekke millioner av mikroprosessorer. Men de fryktet at mange mindre selskap ennå ikke hadde innsett at de arbeidet på en bombe under nedtelling.

Ta problemet på alvor
– Slutt med å snakke. Handle! Prosjektleder Ian Smailes på Total Oil Marine kom med oppfordringen på konferansen «Project 2000 in Oil and Gas» i Aberdeen der oljebransje og leverandører diskuterte problematikken rundt datamaskiner og årtusenskiftet.

Over 100 plattformer
På grunn av at programmerere ville spare plass i tidligere tider er bare to sifre brukt for å markere årstall. Dette kan føre til at datamaskiner ved inngang til år 2000 ikke vil kjenne igjen det nye året og derfor ikke vil fungere som ventet.
Bare i Nordsjøen er det mer enn 100 plattformer.