Annonse


Ønsker Telenor-privatisering

Lars Sponheim tar til orde for en debatt om statlig eierskap, blant annet i Telenor. I et intervju med Dagens Næringsliv sier den nye næringsministeren at «diskusjonen skal munne ut i vedtak om hva det er mulig å fase ut av statlig eierskap».

Risiko
Sponheim vil gå inn for å hente ut kapital fra aksjemarkedet når store bedrifter som Telenor treenger penger for å investere. Han ønsker dessuten en debatt om den risiko staten påtar seg ved å eie et selskap som Telenor.

Noe skjer
Han er mer tilbakeholden når det gjelder tidspunkt for en eventuell Telenor-privatisering.: «Jeg sier ikke at vi er klare til å selge oss ned i Telenor, men det skjer noe rundt oss som gjør at vi må tenke grundig gjennom dette, sier Sponheim til avisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse