Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Knallbra fra Merkantildata

OSLO: Merkantildata og adm. direktør Tom Adolfsen (bildet) fikk et resultat før skatt på 38,1 millioner kroner i 3. kvartal, dette er hele 28 millioner kroner mer enn for samme periode i fjor.

Adolfsen, Tom ny
– Vi har hatt relativt høy vekst i både omsetning og resultater. Veksten har skjedd i alle våre forretningsområder og vi er svært fornøyd med dette, sier Adolfsen til Dagens Telecom.

Overgikk alle forventniger
Merkantildata la torsdag frem meget gode resultater både for tredje kvartal og hittil i år. Konsernets omsetning for 3. kvartal ble på 883 millioner kroner, en økning på 303 millioner kroner fra samme periode i 1996.

Overrasket analytikerne
Merkantildatas resultat på 107,9 millioner kroner før skatt i årets ni første måneder, er en økning på 49,3 millioner kroner fra samme periode i fjor. Dette er hele ti millioner mer enn børsanalytikernes anslag på 98 millioner kroner

Konsernets omsetning ble på 2,68 milliarder kroner, en økning på 681 millioner kroner sammenlignet med året før.

Mot alle odds
– Forretningsområdet Distribusjon går veldig bra, mot alle odds. Vi har hatt en omsetningsøkning på nesten 100 prosent. I Applikasjon kunne vi ha trengt høyere volumvekst, sier Adolfsen.

Både Distribusjon, Applikasjon, Kommunikasjon og Systemintegrasjon har økt både i omsetning og resultat. Nå ser det ut til at Merkantildatas anslag på 3,5 milliarder kroner i omsetning for hele året blir overgått, men Adolfsen tror ikke at omsetningen vil bli over fire milliarder.
Annonse