Hopp til navigasjon Hopp til innhold

«Gransker» fjernarbeid

HAMAR: Norske fagforeninger kommer nå sterkere på banen med krav om rammeavtaler og et forbedret lovverk for fjernarbeid. Dette kom torsdag frem på NORTIBs høstkonferanse på Hamar.

Arkiv
Kvinner med hjemmekontor som jobber 12-14 timer i døgnet i redsel for ikke å jobbe nok, og unge mennesker i salgsjobber som ender opp med å skylde bedriften penger for utstyr hjemme, er noen av ulempene ved fjernarbeid.

Nå vil fagforeningene ha et ord med i laget om rammeavtaler og et forbedret lovverk på området.

Nødvendig med avklaring
– Det grunnleggende er at alt fjernarbeid er frivillig, vi ønsker også at nyansatte skal arbeide i bedriften i prøvetiden, sier første nestleder Karin Torp i Handel og Kontor.

Hun påpeker at det er nødvendig å få en regulering rundt spørsmålene om skatt, arbeidstid og forsikring av arbeidstakere med hjemmekontor.

Hovedavtalen
Handel og kontor vil i forbindelse med forhandlingene om hovedavtalen som starter neste søndag fremme krav som ivaretar arbeidstakerenes rettigheter.

– Vi har også for tiden to arbeidsgrupper i gang med å se nærmere på a-typisk arbeid og fleksibilisering. Dette som første steget i forbindelse med tariffrevisjonen i 98, sier Torp til Dagens Telecom.

Fremmer privat lovforslag
Samtidig vurderer Handel og Kontor å fremme et privat lovforslag som regulerer situasjonen rund fjernarbeid, hjemmekontor og fleksible arbeidsformer.

Torp sier til Dagens Telecom at arbeidet så vidt er kommet i gang, og at de samtidig vil se nærmere på behovet for en ny lov eller en endring av eksisterende lovverk.
Annonse