Sponheim, Lars ny

Annonse


Sponheim ble sjokkert

Sponheim, Lars ny– De avgåtte statsrådene hadde bare partiets, og ikke landets interesser for øye, sier landets IT-minister Lars Sponheim i et åpenhjertig intervju med Bergens Tidende.

Han mener den forrige regjeringen i hui og hast fikk tatt bemerkselsverddig mange beslutninger de siste ukene før den gikk av.

«Tvilsomt»
Sponheim karakteriserer beslutningene som «tvilsomme», og er ikke fremmed for tanken om at flere av hurtig-beslutningene er lagt ut som «feller» for den nye regjeringen.

Ifølge Sponheim fikk regjeringen Jagland det plutselig travelt med å gjennomføre saker som hadde ligget i ro i en årrekke.

Annonse


Vil modernisere
I intervjuet med Bergens Tidende sier Sponheim videre at han har full forståelse for den frustrasjon og fortvilelse i IT-miljøene ettersom de politiske myndigheter på dette området.

Men, som landets IT-minister, har vi fått hånd om de viktigste redskaper med tanke på å modernisere og effektivisere den offentlige sektor, sier han til avisen.

Nye næringer
Han forsikrer dessuten om at den nye regjeringen vil «oppgradere» IT-innsatsen med tanke på de muligheter IT gir til å utvikle nye næringer.

Han ser dessuten behov for klare rammer slik at utviklingen ikke går ut over personvernet.