Myst

Annonse


Spillsuksessen Myst

MystDe to Miller-brødrene som utviklet spillet, håper selvfølgelig at Myst-suksessen vil bli gjenfødt, akkompagnert av julehandelens muntre klang. Etter at Broderbund lanserte Myst i 1993, er det solgt i over 3,5 millioner eksemplarer. På de neste plassene finner vi Doom II og 7th Guest med henholdsvis 1,2 millioner og 870 000.

Intrikat spill
I Myst hørte du både vann og vind når du beveget deg gjennom spillets fantastiske verden. Plutselig var du fanget inn av et surrealistisk, fremmed landskap skildret med en hyperrealistisk grafikk. For å unnslippe den fremmede kolden måtte du løse en rekke intrikate oppgaver.

Fredag på en øde øy
Fredag kan Myst-fans kjøpe etterfølgeren Riven etter fire års venting. Riven er større, mer attraktivt og mye mer utfordrende enn Myst. Spillet starter der Myst sluttet, ved at Atrus ber deg reise til Riven Islands for å finne kona hans. Plutselig er du der.

Fantastisk grafikk
Riven er fotorealistisk, surrealistisk og fantastisk. Grafikken er utrolig detaljert og du må se nøye for å oppdage at landskapet i virkeligheten er tegnet, og ikke bare retusjerte fotografier. En øy likner en katedral med palmetrær i stedet for spir. En annen øy ser helt naturlig ut, bortsett rørene som stikker opp av bakken.

Sene vinterkvelder
Du må like dataspill, hvis du skal ha glede av Riven. De fleste oppgavene er nemlig vanskeligere enn i Myst, spesielt mot slutten av spillet. Det er greit å finne ut hvordan du flytter deg fra en øy til en annen, men når utfordringene trenger seg på, kan det bli sene vinterkvelder foran skjermen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse