Hopp til navigasjon Hopp til innhold

IT-kursen reddet i siste sekund

OSLO: IT-indeksen lå tynt an på ettermiddagen, men ble ‘reddet’ av en kraftig oppgang på NewYork-børsen like før vår egen børs stengte tirsdag kveld.

Oslo Børs
Aksjekursene gikk opp og ned som en jojo på Oslo Børs tirsdag. Minutter før børsen stengte klokken fem hadde IT-indeksen falt med 7,2 prosent. Dette var noe over totalindeksen som da hadde falt med 6,1 prosent.

Nervøs ettermiddag
Under ettermiddagen lå det imidlertid an til et enda kraftigere IT-nedgang. Totalindeksen var en tid nær ved å passere ti-prosentsgrensen, mens IT-indeksen da ‘ledet’ med nesten tre prosentpoeng.

Nedtur for NetCom
Høstens børsvinner, NetCom, fulgte det samme mønsteret. Det er ikke lenge siden selskapet opplevde en ‘all time high’ med en kurs på 180 kroner. Tirsdag ettermiddag lå det an til en kurs på 148 kroner, men i siste liten klarte den å svinge seg over 150-tallet før børsen stengte.

Tilbake på sommernivå
Foreløpig tar imidlertid norske aktører det hele med ro. Bare i løpet av året har aksjene ved Oslo Børs steget med 40 prosent.. Mandagens nivå tilsvarer omtrent nivået fra i sommer.

Annonse