deskill.

Annonse


IT-aksjer i fritt fall

deskill.Blant de 275 IT-selskapene på listen til Federal Filings Technology Index var det bare ett selskap som i går økte aksjekursen, nemlig Apple. Selskapet kunne avslutte mandagen med en oppgang på 18.8 cent, og kursen endte dermed på 16,75 dollar, en faktisk kursoppgang på 1,13 prosent.

Alle falt
Resten var i fritt fall. Yahoo-aksjen falt med hele 20 prosent, Amazon.com med 15,03 prosent. Blant de hardest rammede dataselskapene var Dell, med et fall på 12,84 prosent. Compaq registrerte en kursnedgang på hele 12 prosent, hakk i hæl fulgte Bay Networks med 11,46 prosent, mens IBM falt med 8,16 prosent.

Tar det med ro
I USA tar bransjen det hele med fatning. Microsofts aksje falt bare med 4,6 prosent, og selskapet tar oppstusset med stoisk ro. Også andre i bransjen gir uttrykk for at dette betyr lite for selskapenes vekst og utvikling fremover.

Aksjetrafikk i nettet
Nettsteder med informasjon om aksjeutviklingen kunne ellers notere rekordtrafikk mandag. For eksempel økte trafikken på Motley Fool til 45 hits i sekundet – «mot normalt» 20.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse