smart hus

Annonse


Telenor bak «smarte hus»

smart husForuten «intelligens» tilbyr Selmer kjøperne også et sunt hus mest mulig fritt for allergiframkallende støv og gasser.

Total er det planer om at pilotprosjektet på Forusstranda skal omfatte 107 hus.

Ring til stekeovnen!
Du skal kunne ringe huset ditt for å slå på stekeovnen, overvåke barnerommet gjennom et innfelt bilde i TV-apparatet, eller få huset til å ringe mobiltelefonen din dersom det oppstår vannlekkasje i kjelleren.

– Huset skal se, høre og adlyde, sier salgssjef Arild Fjelde i Telenor Installasjon til Stavanger Aftenblad.

Annonse


Opptil 30.000 kroner
Gratis er det ikke. Telenor Installasjon har satt sammen fire pakker for de ulike tjenestene, varierende fra 6.000 kroner og til 10.000 kroner. Skal du ha absolutt alt, må du ut med over 30.000 kroner.

Det «intelligente» huset bygger på et røropplegg, og et skap for rørføringer. Med denne basisinstallasjonen på plass, er det opp til den enkelte huseierens interesser og økonomi å skreddersy opplegget.

Hyllevare
Av tjenester kan huskjøperne velge mellom tele- og datanett, brann-, tyveri- og vannsikring, energistyring og intern TV-overvåkning. Alle løsningene er hyllevare. At løsningene derimot blir satt i system og tilrettelagt for et helt boligfelt, representerer et pilotprosjekt i norsk sammenheng, i følge Telenor.

Stor interesse
Så langt har det vært stor interesse for prosjektet som er halvparten solgt, til tross for en forholdsvis høy pris på 1,5 til 2 millioner kroner, i følge Dagens Næringsliv.

Byggingen tar til i mai neste år. Husene skal være klar til innflytting like over nyttår 1999.