Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Suns første telefonboks

PARIS: Sun er også på vei inn i køen av dataleverandører som skal tjene penger på raskt voksende telemarkeder. I november kommer den første serveren spesielt tilpasset teleoperatørenes behov.

Interop i Paris var en telemesse like så mye som en tradisjonell nettverksmesse: Her var nye og gamle operatører på plass sammen med Internett-selskaper og «vanlige» datakom-leverandører.

Sun var blant dem som satset mest på denne messen, noe som ikke er så rart: Selskapets Unix-servere er viktige i data-markedet, Java er i ferd med å bli standard i Internett-markedet. Nå kommer også den første maskinen tilpasset teleoperatørenes behov.

Ingen serverkonfigurering
Den nye modellen hører hjemme i Suns servere -familie Netra. Den vil få betegnelsen t 1000.

Det spesielle ved denne modellen er at den skal være enklere å koble opp mot telesvitsjer og annen telekom-spesifikk maskinvare, siden teleoperatørenes ingeniører i følge Sun «ikke like å jobbe med serverkonfigurering».

Feiltolerant
Jobben for Sun har antakelig vært relativt enkel, siden selskapet i april 1996 kjøpte britiske Integrated Micro Products, et britisk selskap som spesialiserte seg på datamaskiner for telebransjen.

IMP ble integrert i Suns Network Products Group og det britiske selskapets teknologi for feiltolerant drift er implementert i den nye modellen. Selskapet har fått full godkjennelse fra det amerikanske forskningslaboratoriet Bellcore som fungerer som en slags sertifiserings-organ for teleutstyr.

Solaris
Den nye serveren bruker Suns Solaris operativsystem og er basert på en enkelt UltraSparc II prosessor (250 Mhz). Den kan leveres med fra 128 MB til 2 GB arbeidshukommelse og harddisk-kapasitet på inntil 18,2 GB.

Når maskinen blir tilgjengelig i november, vil den ha en minstepris på 16.995 dollars.
Annonse