Annonse


Compaq på Gigabit-nivå

På NetWorld+Interop her i Paris kunne Compaq for første gang vise en egenutviklet svitsj med 16 Ethernet-utganger (10/100 Mbit/sek) og seks Gigabit-utganger.

– Dette er ikke nødvendigvis identisk med noen av produktene vi kommer til å lansere kommersielt, men det viser at vi har teknologien på plass, sier Jeff Wilbur fra Compaqs nettverksdivisjon.

Tidlig ute
– Compaq engasjerte seg tidlig i Gigabit Ethernet. Selskapet var først ute med å tilby basisteknologien til den amerikanske standardiserings-organet IEEE 802, og var i 1996 en av grunnleggerne av Gigabit Ethernet Task Force, sier Patrick Lelorieux, leder for nettverks-virksomheten i Europa, til Dagens Telecom.

– Vi har derfor arbeidet lenge med de produktene vi her viser og vi er nå kommet så langt i utviklingsarbeidet at vi vet at produktene vil være kommersielt tilgjengelige i 1. halvår neste år.

Annonse
Neste generasjon
– Det vi venter på, er neste generasjon servere, med en hastighet i den interne databussen som teoretisk sett kan komme opp mot 4 Gigabits pr. sekund, sa Wilbur. – Da vil det være meningsfylt å sette inn et Gigabit nettverkskort for å koble seg opp mot resten av nettverket.

Forøvrig regner Compaq med at prisutviklingen for Gigabit Ethernet vil være den samme som for tidligere generasjoner: At man vil få ti ganger ytelsen til 3 ganger prisen.

– For svitsjene regner vi med et nivå på 900-1000 dollars pr. utgang, mot 300-500 dollars for Fast Ethernet-svitsjer, sier Compaqs Jeff Wilbur.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse