Annonse


Truet av Microsoft

Sist fredag forklarte Compaqs sjef for programvareavtaler, Stephen Decker, seg ovenfor det amerikanske justisdepartementet. Vitnemålet fant sted i forbindelse med departementets gransking av Microsofts forretningpraksis.

Hvis ikke, så…
Under vitnemålet sa Decker at Microsoft hadde truet med å «avvikle vår Windows 95-avtale», hvis Compaq plasserte et Netscape-ikon i stedet for et Internet Explorer-ikon på Windows-skrivebordet. Det er MSNBC og Reuters som forteller dette.

Uendret policy
Microsoft har bekreftet at de hadde en diskusjon med Compaq, men påstår de ikke har endret policy siden Windows 95 ble lansert i august 95: PC-produsenter som leverer både Windows og Internet Explorer, skal bruke Explorer-ikonet.

Ønsket Netscape
– Vi hadde en partneravtale med Netscape og ville derfor bruke deres ikon på våre Compaq Presario-PCer, sa Decker.

Annonse
– Compaq må gjerne forhåndsinstallere Netscape, men ikke plassere deres ikon på Windows-skrivebordet. Vi krever at PC-produsentene leverer hele Windows, ikke bare 82 prosent. Og Explorer-ikonet er en del av Windows, sier Mark Murrary fra Microsoft til MSNBC.

Satte tilbake ikonet
Deckers vitnemål ble kjent etter at justisdepartmentet mandag kunngjorde at Microsoft illegalt hadde tvunget PC-produsenter til å bruke Microsofts nettleser i stedet for Netscapes.

I følge Decker fikk trusselen dem til å oppgi denne planen:

– Vi satte Microsoft-ikonet tilbake på plass.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse