Annonse


Nettet struper teleselskap

Internett brukes stadig mer til faksing av dokumenter og til telefonsamtaler. I følge en fersk rapport vil dette føre til at teleindustrien vil tape en omsetning på nesten 60 milliarder kroner de neste fire årene.

Lave priser
Årsaken er blant annet at de lave prisene på bruk av tjenestene på nettet, vil føre til at teleselskapene blir tvunget til å senke sine priser, heter det i rapporten fra Action Information Services, et konsulentselskap fra Virginia i USA.

Mest utsatt for konkurransen fra nettet vil selskaper som leverer internasjonale tjenester være. Men et lyspunkt for den samme delen av telebransjen kan det være at omsetningen totalt vil øke fra dagens 62 milliarder dollar til 77 milliarder dollar i år 2001 – om selskapet får rett i sine antagelser.